Дегустування страв 15.11.2017

Перспективне двотижневе меню

для учнів

на 2017-2018 навчальний рік

I, III тиждень

 

Меню

Вихід Білки Жири Вуглеводи Калорійність
Понеділок
Сніданок
Фрукти 75 4,4 36 60
Ковбаса варена 50/5 4,8 12,6 1,0 137
Вермішель відварна 100 3,7 3,3 23,7 140
Чай з лимоном 200/10 0,2 15,2 65
Хліб 40 1,93 0,33 13,26 131
    15,03 16,23 89,16 533
Обід
Овочі або салати однокомпонентні 50 0,8 2,5 4,5 44
Суп гороховий 250 5,9 4,7 20,7 150
Піджарка куряча 50/30 16 13,9 33 156
Каша гречана 100 5,1 4,2 26,3 166
Сік фруктовий 200 1,2 28,3 84
Хліб 60 2,9 0,5 19,9 196
    31,9 25,8 103 796
Полуденок
Чай з лимоном 200/10 0,2 15,2 65
Каша манна 200 6,4 11,7 43 303
    6,6 11,7 58,2 368
Вівторок
Сніданок
Фрукти 75 4,4 36 60
Омлет 53/5 5,5 11,7 1,1 132
Чай з лимоном 200/10 0,2 15,2 65
Хліб пшеничний 30 0,4 19 23,5 78
    10,5 30,7 75,8 335
Обід
Овочі або слати однокомпонентні 50 0,8 2,5 4,5 44
Борщ зі сметаною 250 2,7 7,7 17,7 162
Биточки особливі 40/50 18,3 11,2 9,9 120
Рис відварний 100 2,5 3,9 26,9 153
Компот 200 0,6 31,5 129
Хліб житній 60 2,9 0,5 19,9 196
    27,8 25,8 110,4 794
Полуденок
Булочка здобна 100 8 38 47 247
Чай з лимоном 200/10 0,2 15,2 65
    10 38 62,2 312
Середа
Сніданок
Суп молочний рисовий 200 3,7 4,6 33,6 191
Сир твердий 15 3,5 4,5 55
Масло вершкове 10 0,1 8,3 0,1 75
Хліб пшеничний 30 0,4 19 23,5 78
Чай з лимоном 200/10 0,2 15,2 65
7,9 36,4 72,4 464
Обід
Овочі або салати однокомпонентні 50 0,8 2,5 4,5 44
Суп з вермішеллю 250 2,8 2,5 21,6 121
Риба смажена з овочами 50/50 9,7 7,3 2,3 193
Картопляне пюре 150 3,2 5,6 23,3 157
Компот або сік 200 1,2 28,3 84
Хліб житній 60 2,9 0,5 19,9 196
    20,6 18,4 99,9 795
Полуденок
Пиріжок 60 6 28 27 255
Чай з лимоном 200/10 0,2 15,2 65
    6,2 28 42,2 320
Четвер
Сніданок
Фрукти 75 4,4 36 60
Запіканка сирна зі сметаною 75/20 13,1 11,55 12 207
Чай з лимоном 200/10 0,2 15,2 65
    17,7 11,55 63,2 332
Обід
Овочі або салати однокомпонентні 50 0,8 2,5 4,5 44
Суп гречаний 250 2,5 2,6 16,8 102
М’ясо тушковане з овочами 100/50 13,7 27,1 15,9 324
Компот 200 0,6 31,5 129
Хліб житній 60 2,9 0,5 19,9 196
    20,5 32,7 88,6 795
Полуденок
Сир твердий 15 3,5 4,5 55
Хліб пшеничний 30 0,4 19 23,5 78
Чай з лимоном 200/10 0,2 15,2 65
    4,1 23,5 38,7 198
П’ятниця
Сніданок
Фрукти 75 4,4 36 60
Печінка тушкована з соусом 50/50 13,8 10,2 5,0 167
Каша гречана 100 5,1 4,2 26,3 166
Чай з лимоном 200/10 0,2 15,2 65
Хліб житній 40 1,93 0,33 13,26 131
    25,43 14,73 95,76 589
Обід
Овочі або салати однокомпонентні 50 0,8 2,5 4,5 44
Суп рисовий 250 2,1 2,4 18,3 104
Котлета куряча 50/5 18,3 14 8,9 210
Картопляне пюре 150 3,2 5,6 23,3 157
Сік фруктовий або компот 200 1,2 28,3 84
Хліб житній 60 2,9 0,5 19,9 196
28,5 25 103,2 795
Полуденок
Печиво 30 8,7 7,3 35,3 174
Какао 200 6,4 4,6 25,4 153
    15,1 11,9 60,7 327

 


II, IV тиждень

Меню Вихід Білки Жири Вуглеводи Калорійність
Понеділок
Сніданок
Фрукти 75 4,4 36 60
Ковбаса варена 50/5 9,6 12,6 1,0 137
Вермішель відварна 100 3,7 3,3 23,7 140
Чай з лимоном 200/10 0,2 15,2 65
Хліб житній 40 1,93 0,33 13,26 131
19,83 16,23 89,16 533
Обід
Овочі або салати однокомпонентні 50 0,8 2,5 4,5 44
Суп гороховий 250 5,9 4,7 20,7 150
Бефстроганов 50/30 17,4 13,9 5,7 168
Рис відварний 100 2,5 3,9 26,9 153
Сік фруктовий 200 1,2 28,3 84
Хліб 60 2,9 0,5 19,9 196
30,7 25,5 106 795
Полуденок
Хліб пшеничний 30 0,4 19 23,5 78
Сир твердий 15 3,5 4,5 55
Чай з лимоном 200/10 0,2 15,2 65
4,1 23,5 38,7 198
Вівторок
Сніданок
Чай з лимоном 200/10 0,2 15,2 65
Сирники зі сметаною 75/20 12,9 10,95 15,45 214
Фрукти 75 4,4 36 60
17,5 10,95 66,65 339
Обід
Овочі або салати однокомпонентні 50 0,8 2,5 4,5 44
Борщ зі сметаною 250/5 2,7 7,7 17,7 162
Тефтелі з соусом 60/50 16,3 26,5 11,7 164
Каша гречана 100 5,1 4,2 26,3 166
Компот 200 0,6 31,5 129
Хліб житній 60 2,9 0,5 19,9 196
28,4 41,4 111,6 793
Полуденок
Булочка здобна 100 8 38 47 247
Чай з лимоном 200/10 0,2 15,2 65
8,2 38 62,2 312
Середа
Сніданок
Фрукти 75 4,4 36 60
Яйце відварне 40 10,2 4,6 0,3 63
Вермішель відварна 100 3,7 3,3 23,7 140
Хліб пшеничний 30 0,4 19 23,5 78
Чай з лимоном 200/10 0,2 15,2 65
17,7 27,5 101,8 419
Обід
Овочі або салати однокомпонентні 50 0,8 2,5 4,5 44
Суп рисовий 250 2,1 2,4 18,3 104
Котлета рибна 50/5 12,2 8,7 8,7 209
Картопляне пюре 150 3,2 5,6 23,3 157
Компот або сік 200 1,2 28,3 84
Хліб житній 60 2,9 0,5 19,9 196
22,4 19,7 103 794
Полуденок
Чай з лимоном 200/10 0,2 15,2 65
Пиріжок 60 6 28 27 255
6,2 28 42,2 320
Четвер
Сніданок
Суп молочний з пшоном 200 6,5 4,6 33,6 191
Сир 15 3,5 4,5 55
Масло 10 0,1 8,3 0,1 75
Хліб пшеничний 30 0,4 19 23,5 78
Чай з лимоном 200/10 0,2 15,2 65
10,7 36,4 72,4 464
Обід
Овочі або салати однокомпонентні 50 0,8 2,5 4,5 44
Суп з вермішеллю 250 2,8 2,5 21,6 121
Плов зі свинини 100/50 13,7 26,9 27,2 303
Компот 200 0,6 31,5 129
Хліб житній 60 2,9 0,5 19,9 196
20,8 32,4 104,7 793
Полуденок
Чай з лимоном 200/10 0,2 15,2 65
Пиріжок 60 6 28 27 255
6,2 28 42,2 320
П’ятниця
Сніданок
Биточки печінкові 50/5 6,8 4,55 6,5 99,7
Фрукти 75 4,4 36 60
Вермішель відварна 100 3,7 3,3 23,7 140
Чай з лимоном 200/10 0,2 15,2 65
Хліб житній 40 1,93 0,33 13,26 131
17,03 8,18 94,66 495,7
Обід
Овочі або салати однокомпонентні 50 0,8 2,5 4,5 44
Суп з пшоном 250 1,9 4,4 10,7 104
Котлета куряча 50/5 18,3 14 8,9 210
Картопляне пюре 150 3,2 5,6 23,3 157
Сік фруктовий або компот 200 1,2 28,3 84
Хліб житній 60 2,9 0,5 19,9 196
28,3 27 95,6 795
Полуденник
Печиво 30 8,7 7,3 35,3 174
Компот зі свіжих яблук 200 0,2 27,9 113
8,9 7,3 63,2

287

Складено на підставі

«Сборник рецептур блюд для питания школьников» – Киев «Техніка», 1987.

Примітка: сметана, сир після термічної обробки.

Примітка: допускається заміна на кращий або рівноцінний варіант.

Ціна регулюється виходом блюд.

Виконання норм харчування у І семестрі 2016-2017 навчального року

           У 2016-2017 навчальному році у закладі організовано 3-х разове гаряче харчування. У вересні та жовтні 2016 року норми харчування для дітей молодшого шкільного віку було виконано на 97%, у листопаді – на 96%. У грудні, у зв‘язку з підвищенням цін на молочні продукти на 35%, норми харчування виконано на 92%.

Перспективне двотижневе меню для учнів 1-4 класів комунальної установи Сумська спеціалізована школа І ступеня № 30, м. Суми, Сумської області на 2016-2017 навчальний рік

I, III тиждень

Понеділок

Сніданок

Фрукти 75
Ковбаса варена 50/5
Вермішель відварна 100
Чай з лимоном 200/10
Хліб 40

Обід

Овочі або салати однокомпонентні 50
Суп гороховий 250
Піджарка куряча 50/30
Каша гречана 100
Сік фруктовий 200
Хліб 60

Полуденок

Чай з лимоном 200/10
Каша манна 200

Вівторок

Сніданок

Фрукти 75
Омлет 70/5
Чай з лимоном 200/10
Батон 30

Обід

Овочі або салати однокомпонентні 50
Суп з вермишелью 250
Биточки особливі 40/50
Рис відварний 100
Компот 200
Хліб 60

Полуденок

Булочка здобна 100
Чай з лимоном 200/10

Середа

Сніданок

Каша манна або рисова 200
Сир твердий 25
Масло вершкове 15
Батон 30
Чай з лимоном 200/10

Обід

Овочі або салати однокомпонентні 50
Борщ зі сметаною 250/5
Риба смажена 50/5
Картопляне пюре 150
Компот або сік 200
Хліб 60

Полуденок

Пиріжок 60
Чай з лимоном 200/10

Четвер

Сніданок

Фрукти 75
Запіканка сирна зі сметаною 75/20
Чай з лимоном 200/10

Обід

Овочі або салати однокомпонентні 50
Суп гречаний 250
М’ясо тушковане з овочами 100/50
Компот 200
Хліб 60

Полуденок

Сир твердий 16
Батон 30
Чай з лимоном 200/10

П’ятниця

Сніданок

Фрукти 75
Печінка тушкована з соусом 50/5
Каша гречана 100
Чай з лимоном 200/10
Хліб 40

Обід

Овочі або салати однокомпонентні 50
Суп рисовий 250
Котлета куряча 50/5
Картопляне пюре 150
Сік фруктовий 200
Хліб 60

Полуденок

Печиво 30
Какао 200

II, IV тиждень

Понеділок

Сніданок

Фрукти 75
Ковбаса варена 50/5
Вермішель відварна 100
Чай з лимоном 200/10
Хліб 40

Обід

Овочі або салати однокомпонентні 50
Суп гороховий 250
Бефстроганов 50/30
Рис відварний 100
Сік фруктовий 200
Хліб 60

Полуденок

Батон 30
Сир твердий 17
Чай з лимоном 200/10

Вівторок

Сніданок

Фрукти 75
Сирники зі сметаною 75/20
Чай з лимоном 200/10

Обід

Овочі або салати однокомпонентні 50
Суп з вермішеллю 250
Тефтелі з соусом 60/50
Каша гречана 100
Компот 200
Хліб 60

Полуденок

Булочка здобна 100
Чай з лимоном 200/10

Середа

Сніданок

Фрукти 75
Яйце відварне 40
Вермішель відварна 100
Батон 30
Чай з лимоном 200/10

Обід

Овочі або салати однокомпонентні 50
Борщ зі сметаною 250/5
Котлета рибна 50/5
Картопляне пюре 150
Компот або сік 200
Хліб 60
Всього

Полуденок

Каша манна 200
Чай з лимоном 200/10

Четвер

Сніданок

Суп молочний з пшоном 200
Сир 25
Масло 15
Батон 30
Чай з лимоном 200/10

Обід

Овочі або салати однокомпонентні 50
Суп з клецками 250
Плов зі свининою 100/50
Компот 200
Хліб 60

Полуденок

Пиріжок 60
Чай з лимоном 200/10

П’ятниця

Сніданок

Фрукти 75
Биточкі печінкові 50/5
Вермішель відварна 100
Чай з лимоном 200/10
Хліб 40

Обід

Овочі або салати однокомпонентні 50
Суп з пшоном 250
Котлета куряча 50/5
Картопляне пюре 150
Сік фруктовий або компот 200
Хліб 60

Полуденок

Печиво 30
Компот зі свіжих яблук 200

Наказ “Про організацію харчування учнів закладу у 2016-2017 навчальному році”

Наказ “Про дотримання норм харчування”

Вже традиційним стало проведення у закладі дегустування обідніх страв школярів. 4-5 жовтня батьки мали змогу скуштувати їжу, висловити свої побажання адміністрації, поспілкуватися з працівниками харчоблоків. На дегустування були запрошені представники кожного класу. Батьки щиро дякували за можливість скуштувати страви, що входять до шкільного меню, та висловили довіру щодо якості харчування у школі.

 

degustuvannya