Рішення СМР про встановлення вартості пільгового харчування

Наказ МОЗ про затвердження порядку організації харчування дітей

Про створення громадської комісії з контролю за якістю харчування

Про дотримання норм харчування

Наказ про створення комісії з бракеражу

Перспективне меню осінній період 2021

 

Фото перспективного меню на 2020-2021н.р.

I Тиждень

Понеділок 

Сніданок:                                             Обід:                                                       Полуденок:

 

Вівторок

Сніданок                                               Обід                                                      Полуденок

 

Середа

Сніданок                                                 Обід                                                     Полуденок

                          

Четвер

Сніданок                                              Обід                                                      Полуденок

   

П’ятниця

Сніданок                                             Обід                                                        Полуденок

         

II Тиждень

Понеділок 

Сніданок:                                             Обід:                                                       Полуденок:

         

Вівторок

Сніданок                                               Обід                                                      Полуденок

           

Середа

Сніданок                                                 Обід                                                     Полуденок

 

         

Четвер

Сніданок                                              Обід                                                      Полуденок

                           

 

П’ятниця

Сніданок                                             Обід                                                        Полуденок

       

 

III Тиждень

Понеділок 

Сніданок:                                             Обід:                                                       Полуденок:

 

Вівторок

Сніданок                                               Обід                                                      Полуденок

   

Середа

Сніданок                                                 Обід                                                     Полуденок

     

 

Четвер

Сніданок                                              Обід                                                      Полуденок

   

П’ятниця

Сніданок                                             Обід                                                        Полуденок

     

 

IV Тиждень

Понеділок 

Сніданок:                                             Обід:                                                       Полуденок:

       

Вівторок

Сніданок                                               Обід                                                      Полуденок

     

Середа

Сніданок                                                 Обід                                                     Полуденок

     

 

Четвер

Сніданок                                              Обід                                                      Полуденок

   

П’ятниця

Сніданок                                             Обід                                                        Полуденок

     

1 червня – Міжнародний День молока, в Україні це свято відзначається з 2013 року. До цього свята колектив СНАУ підготував «Вечір молока», де представники нашого закладу мали змогу скуштувати і молочні продукти та десерти на їх основі від Комбінату громадського харчування та провідних молочних виробників Ічнянського заводу сухого молока і масла, Сумської сироварні O`BEREG  та ТМ «ЗароГ».

Особливу зацікавленість викликало молоко А2, що є відносно новим продуктом на українському ринку.  Таке молоко не викликає алергії на білок казеїн та ускладнень з боку травної системи. Крім того, вживання такого молока запобігає розвитку інфекційних хвороб, захворювань серцево-судинної системи, цукрового діабету І типу. Так, влітку 2020 року безпечне молоко А2 вперше з’явилося на полицях магазинів. Вперше в Україні виробництво цього продукту було запущене на базі Сумської сироварні O`BEREG. А навесні 2021 року до проєкту приєднався Ічнянський завод сухого молока і масла, який запустив першу в Україні промислову лінію із виробництва лагідного та безпечного молока А2.

Як відому, у 2020 році Перша Леді України Олена Зеленська ініціювала проєкт «Склянка молока», який передбачає забезпечення учнів загальноосвітніх шкіл щоденно склянкою молока у раціоні харчування.

Тому адміністрація закладу є активними учасниками щодо впровадження цього проєкту в «Унікум», тому що ми в першу чергу піклуємося про здоров’я наших здобувачів освіти і маємо на меті, щоб діти споживали тільки корисне молоко.

Спільна щиросердна вдячність за підтримку
Харчування відіграє серйозну роль в питанні повноцінного розвитку і зростання школярів. Воно не тільки сприяє загальному зміцненню організму дітей, але також впливає на їхню працездатність та успішність.
З цією метою за підтримки Першої леді Олени Зеленської розпочато реформування шкільного харчування в межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі.
Відповідно до стратегії розвитку нашого закладу освіти з 2019 року розпочато реалізацію довгострокового проєкту «Здорове харчування». Новацій має зазнати не тільки склад шкільного меню та рецептури приготування, але й форми організації харчування, осучаснення харчоблоків, організація роботи з постачальниками, запровадження нових підходів до формування культури здорового харчування у школярів.
Станом на лютий нинішнього року вже реалізовано перший етап цього великого проєкту – капітальний ремонт та оновлення обладнання харчоблоку ІІ корпусу, що по вул. І. Сірка 2А, загальною вартістю близько 1млн. 800 тис. гривень. Це стало можливим за рахунок залучення бюджетних коштів різних рівнів. За підтримки Народного депутата України пані Тетяни Рябухи, в рамках субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій було спрямовано 1млн 200 тис гривень на виконання ремонтних робіт, 340 тис. гривень на оновлення обладнання харчоблоку надійшло за рахунок коштів резерву освітньої субвенції за сприяння директора Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації пані Вікторії Гробової. Решту коштів в рамках співфінансування було надано місцевим бюджетом
Від імені школярів, їх батьків, вчительського колективу –щиросердна вдячність нашим постійним друзям, які докладають багато своїх зусиль, коштів, рук, щоб дітям у школі «Унікум» було комфортно.
Зараз ми на другому етапі впровадження проєкту «Здорове харчування» в нашій школі. Це створення з нуля харчоблоку у І корпусі по вул. Рибалка, 7. Для втілення в життя планів потрібно ще чимало коштів. Вірю, що всі, хто підтримує Комунальну установу Сумська спеціалізована школа І ступеня № 30 «Унікум» Сумської міської ради, допоможуть нам здійснити наші мрії і вже в нинішньому році ми зможемо порадувати своїх «унікальних» дітей смачними і корисними сніданками, обідами, полуденками, що додасть їм здоров’я і сил, сприятиме підвищенню якості навчання.

19 лютого відбулася 2-га клубна зустріч зі спеціалістом з питань здорового харчування Карпіщенко М.Ю. Ми запросили до спілкування учнів 4-х класів. Також вігукнулися й приєдналися до розмови декілька учнів 3-х класів разом з батьками. Маємо надію, що кожний з присутніх  виніс з цієї зустрічі щось користе для себе.

Нове Шкільне Харчування – це проект з покращення культури харчування у школах України, заснований кулінарним експертом Євгеном Клопотенко. 

Метою програми “Нове шкільне харчування” є підвищення та поширення рівня культури здорового харчування у навчальних закладах. У рамках проекту було розроблено “Збірник рецептів страв для харчування дітей шкільного віку в навчальних та оздоровчих закладах”, а також план впровадження нової шкільної культури харчування у шкільні їдальні по всій Україні.

Наказ Про аналіз стану організації харчування учнів у І семестрі 2019-2020 навчального року

Наказ Про дотримання норм харчування

Наказ Про організацію харчування учнів закладу у 2019-2020 навчальному році

Наказ Про створення громадської комісії з контролю за якістю харчування

Наказ Про створення комісії з бракеражу продуктів харчування

Ми прагнемо покращити харчування у нашій школі, тому запрошуємо Вас доєднатися до участі у голосуванні щодо вибору страв за посиланням нижче.

Голосувати

1 березня у закладі відбулось засідання комісії з бракеражу продуктів харчування та продовольчої сировини. Комісія розглянула продукти харчування, супровідні документи та сертифікати якості на продукти, що постачаються в заклад, зокрема, молочну продукцію: пастеризоване молоко, сметану, сир кисломолочний, твердий сир, масло солодковершкове. Дана продукція виробляється Сумським молокозаводом, торгівельною маркою «Добряна», що є місцевим виробником молочної продукції.
Комісія дійшла висновку, що дані документи відповідають усім вимогам, що висуваються до постачання продуктів харчування, та вимогам чинного законодавства.

Зміни до РПЗ овочі 2019

РПЗ 538000,00 м_ясо

Наказ “Про аналіз стану організації харчування учнів у І семестрі 2018-2019 навчального року”

Наказ “Про організацію харчування учнів закладу у 2018-2019 навчальному році”

Наказ “Про створення комісії з бракеражу продуктів харчування та продовольчої сировини”

Наказ “Про створення громадської комісії з контролю за якістю харчування у навчальному закладі у 2018-2019 навчальному році”

Дегустування страв 22.11.2018

Традиційно у нашій школі проводиться дегустація батьками страв шкільного сніданку та обіду. Така форма взаємодії дозволяє максимально врахувати запити батьків та дітей щодо смачного та здорового харчування.

Перспективне двотижневе меню для учнів на 2018-2019 навчальний рік

Дегустування страв 15.11.2017

 


Наказ “Про організацію харчування учнів закладу у 2016-2017 навчальному році”

Наказ “Про дотримання норм харчування”

Вже традиційним стало проведення у закладі дегустування обідніх страв школярів. 4-5 жовтня батьки мали змогу скуштувати їжу, висловити свої побажання адміністрації, поспілкуватися з працівниками харчоблоків. На дегустування були запрошені представники кожного класу. Батьки щиро дякували за можливість скуштувати страви, що входять до шкільного меню, та висловили довіру щодо якості харчування у школі.

 

degustuvannya

оголошення

05-03-2020

Коронавірус: профілактика, інфікування і поширення

Настанови МОЗ

12-03-2020
     
05-05-2020