Сайт ЗНАЇМО
Наказ СМВА про порядок забезпечення безкоштовним харчуванням
Технологічні карти
Про створення громадської комісії з контролю за якістю харчування
Про дотримання норм харчування
Постанова Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти
Про_зміни вартості _харчування_учнiв_
_Про_органiзацiю_харчування_учнiв_закладу_у_2023-2024_навчальному__роцi_
Про створення комісії з бракеражу
Перспективне зимове меню 2023-2024
Перспективне зимове меню 2023-2024
01 лютого у закладі освіти пройшов День здорового харчування. Начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх відвідав відкритий урок для учнів третього класу «Абетка харчування» ознайомився з практичними моментами впровадження реформи шкільного харчування у Сумській початковій школі № 30 «Унікум» .«Здорове харчування плюс спорт у школах дорівнює здорова українська молодь і здорова Україна! Дякую Першій Леді за чудову ініціативу і колективам закладів освіти за її втілення в життя відповідно до потреб дітей», – сказав Володимир Артюх.
Відбулась зустріч адміністрації з постачальниками продуктів харчування.
Обговорили важливі питання забезпечення закладу якісною та свіжою продукцією, вимоги щодо оформлення супровідної документації.
Фото перспективного меню на 2023-2024н.р.
I Тиждень
Понеділок
Сніданок: Обід: Полуденок:
Вівторок
Сніданок Обід Полуденок
Середа
Сніданок Обід Полуденок
Четвер
Сніданок Обід Полуденок
П’ятниця
Сніданок Обід Полуденок
II Тиждень
Понеділок
Сніданок: Обід: Полуденок:
Вівторок
Сніданок Обід Полуденок
Середа
Сніданок Обід Полуденок
Четвер
Сніданок Обід Полуденок
П’ятниця
Сніданок Обід Полуденок
1 червня – Міжнародний День молока, в Україні це свято відзначається з 2013 року. До цього свята колектив СНАУ підготував «Вечір молока», де представники нашого закладу мали змогу скуштувати і молочні продукти та десерти на їх основі від Комбінату громадського харчування та провідних молочних виробників Ічнянського заводу сухого молока і масла, Сумської сироварні O`BEREG та ТМ «ЗароГ».
Особливу зацікавленість викликало молоко А2, що є відносно новим продуктом на українському ринку. Таке молоко не викликає алергії на білок казеїн та ускладнень з боку травної системи. Крім того, вживання такого молока запобігає розвитку інфекційних хвороб, захворювань серцево-судинної системи, цукрового діабету І типу. Так, влітку 2020 року безпечне молоко А2 вперше з’явилося на полицях магазинів. Вперше в Україні виробництво цього продукту було запущене на базі Сумської сироварні O`BEREG. А навесні 2021 року до проєкту приєднався Ічнянський завод сухого молока і масла, який запустив першу в Україні промислову лінію із виробництва лагідного та безпечного молока А2.
Як відому, у 2020 році Перша Леді України Олена Зеленська ініціювала проєкт «Склянка молока», який передбачає забезпечення учнів загальноосвітніх шкіл щоденно склянкою молока у раціоні харчування.
Тому адміністрація закладу є активними учасниками щодо впровадження цього проєкту в «Унікум», тому що ми в першу чергу піклуємося про здоров’я наших здобувачів освіти і маємо на меті, щоб діти споживали тільки корисне молоко.
19 лютого відбулася 2-га клубна зустріч зі спеціалістом з питань здорового харчування Карпіщенко М.Ю. Ми запросили до спілкування учнів 4-х класів. Також вігукнулися й приєдналися до розмови декілька учнів 3-х класів разом з батьками. Маємо надію, що кожний з присутніх виніс з цієї зустрічі щось користе для себе.
Нове Шкільне Харчування – це проект з покращення культури харчування у школах України, заснований кулінарним експертом Євгеном Клопотенко.
Метою програми “Нове шкільне харчування” є підвищення та поширення рівня культури здорового харчування у навчальних закладах. У рамках проекту було розроблено “Збірник рецептів страв для харчування дітей шкільного віку в навчальних та оздоровчих закладах”, а також план впровадження нової шкільної культури харчування у шкільні їдальні по всій Україні.
Ми прагнемо покращити харчування у нашій школі, тому запрошуємо Вас доєднатися до участі у голосуванні щодо вибору страв за посиланням нижче.
1 березня у закладі відбулось засідання комісії з бракеражу продуктів харчування та продовольчої сировини. Комісія розглянула продукти харчування, супровідні документи та сертифікати якості на продукти, що постачаються в заклад, зокрема, молочну продукцію: пастеризоване молоко, сметану, сир кисломолочний, твердий сир, масло солодковершкове. Дана продукція виробляється Сумським молокозаводом, торгівельною маркою «Добряна», що є місцевим виробником молочної продукції.
Комісія дійшла висновку, що дані документи відповідають усім вимогам, що висуваються до постачання продуктів харчування, та вимогам чинного законодавства.
Дегустування страв батьками здобувачів освіти
Традиційно у нашій школі проводиться дегустація батьками страв шкільного сніданку та обіду. Така форма взаємодії дозволяє максимально врахувати запити батьків та дітей щодо смачного та здорового харчування.
Вже традиційним стало проведення у закладі дегустування обідніх страв школярів. 4-5 жовтня батьки мали змогу скуштувати їжу, висловити свої побажання адміністрації, поспілкуватися з працівниками харчоблоків. На дегустування були запрошені представники кожного класу. Батьки щиро дякували за можливість скуштувати страви, що входять до шкільного меню, та висловили довіру щодо якості харчування у школі.